BBM Regios
icons

Nieuws


Zoek je uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud?

Geplaats op 08-11-2016

Word vrijwilliger bij buurtbemiddeling!

De bemiddelaars zijn een belangrijk fundament onder het project buurtbemiddeling. Zij zijn het visitekaartje. Door hun vrijwillige inzet kunnen we in veel zaken bij een conflict tussen buren een positieve invloed uitoefenen. Zonder hen geen project buurtbemiddeling. Bij 60% van de aanmeldingen gaan zij in tweetallen op pad. In Nederland zijn ruim 2500 vrijwilligers actief als bemiddelaar.

Omdat de aanmeldingen stijgen zoeken we nieuwe vrijwilligers. Bemiddelaars die in staat zijn een conflict tot de essentie terug te brengen en buren zelf aan het stuur te zetten. Vrijwilligerswerk bij buurtbemiddeling is boeiend, oa omdat je opbouwend bezig bent. Je ondersteunt buren om over drempels heen te stappen, werkt samen met hen aan oplossingen en komt in aanraking met alle lagen in de samenleving.

Buurtbemiddeling is een laagdrempelige aanpak om buurtgenoten in een conflictsituatie weer met elkaar in gesprek te brengen. De kennismakingsgesprekken met de buren (aan huis) en de bemiddelingsgesprekken worden uitgevoerd door bemiddelaars. Deze groep vrijwilligers kenmerkt zich door haar positieve instelling en persoonlijke (en tegelijk toch neutrale) benadering van bewoners met burenproblemen.

Buurtbemiddeling maakt gebruik van de eigen kracht van buren. Want als burger ben je zelf verantwoordelijk voor een prettige leefomgeving. Het succes van buurtbemiddeling zit in de laagdrempeligheid en het informele karakter. De gesprekken vinden plaats op basis van vrijwilligheid en vertrouwen.

Kan je goed luisteren, samenvatten en doorvragen? Heb je interesse in de medemens en respect voor de mening van anderen? Kun je omgaan met weerstand?

Meld je dan aan. Gezien de samenstelling van het team vragen we mannen nadrukkelijk te reageren. Stuur je CV naar: buurtbemiddelingWDZ@rijnstad.nl


Terug

Buurtbemiddeling Westervoort, Duiven en Zevenaar|Roermondsplein 20|Postbus 222, 6800 AE Arnhem|T 026 312 77 05|buurtbemiddelingWDZ@rijnstad.nl


Dit project is onderdeel van Rijnstad

Ontwerp: Buronazessen|Realisatie: Relay Opleidingen